B12 Yükseltmek için Neler Yemeliyiz?

B12 Yükseltmek için Neler Yemeliyiz?

B12 Yükseltmek İçin Neler Yemeliyiz?

Günlük yaşamda dengeli beslenmek aslında vücudunuzun ihtiyacı olan maddeleri alabilmesi için yeterlidir. Yanlış ya da yetersiz yeme alışkanlıkları, sağlık sorunları ve beslenme problemleri sonucu vitamin desteği almak doğru bir karar olacaktır. Elbette beslenmenize dahil edebileceğiniz birçok ürünle doğal yollardan B12 vitamini alabilirsiniz. B12 içeren gıdalara kısaca göz atmak gerekirse 1. Sakatat (özelikle Karaciğer ve Böbrek)
2. Süt, Yoğurt, Peynir gibi günlük tüketime uygun ürünler
3. Yumurta
4. Midye
5. Somon Balığı gibi örnekler ilk sırada yer alır. Beslenme düzeninizde olmasına rağmen B12 eksikliği yaşıyorsanız doktor muayenenizin ardından vitamin desteği alabilirsiniz.

B12 vitamini çeşitleri farklı kullanım şekilleri ve beraberinde yer alan destekleyici ürünler ile dışarıdan vücudunuza alınabilir. Damla, hap, kapsül, tablet, şase, sprey ya da dilaltı tableti olarak vitamin takviyesi alabilirsiniz. Bu sayede eksikliğini çektiğiniz molekülün vücudunuza sizin için en kolay olan yoldan girmesini sağlayabilirsiniz.
Vitamin ya da mineral eksikliği vücudunuzda her zaman büyük belirtiler vermeyebilir. Doktor kontrollerinizde düzenli olarak vitamin değerlerinize baktırarak eksiklikler belirti vermeden önüne geçebilirsiniz.


B12 Vitamini Ne İşe Yarar?

Eksikliği, fazlalığı, nereden sağlarız derken bilgi kirliliği ve karmaşası içinde kaybolabiliyoruz. Vücudumuz için elzem oran maddelerden biri olan B12 vitaminin vücutta fonksiyonlarına beraber daha yakından bakarak gerekliliğini vurgulayabiliriz.
- Sağlıklı ve normal sinir sistemi için gerekli olan B12, beyin fonksiyonlarınızın düzgün çalışması için gereklidir. ( Unutkanlık ve dalgın ruh hali ile ilişkili olabilmektedir)
- Kan hücrelerinizin sağlıklı şekilde çoğalmaları ( B12 eksikliğine bağlı demir eksikliği yaşayabilirsiniz)
- Enerji metabolizmanızın döngüsü için ve çeşitli hastalıkların önlenmesinde bu vitaminin etkilerini görüyoruz.
Piyasada lipozomal b12, metilkobalamin, methylcobalamin gibi farklı şekillerde görebileceğiniz vitamin aslında vücudunuz için olmazsa olmazlarındandır. Doğal yollardan alabileceğiniz gibi doktorunuzun kontrolü ve gerekli görmesi ardından destekleyici olarak da tercih edebilirsiniz. Fazlası idrarla atılan ve günlük olarak alınması gerek bir vitamin olması sebebiyle eksikliğinde düzenli kullanım önemlidir.


B12 Vitamin Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

B12 vitamini eksikliği birçok farklı şekilde kendini gösterebilir. Neredeyse tüm vücut sisteminizin çalışmasında etkisi olan bu vitamin, hücre çoğalmasından beyin hücrelerinin fonksiyonuna dek geniş bir yelpazede etkisini gösterir. Örnek verebileceğimiz belirtiler herkeste görülmediği gibi bulunması sadece B12 eksikliği anlamına da gelmeyebilir. Bu sebepledir ki kendi vücudunuzu dinlemek ve takip etmekte en önemli sorumluluk sizin elinizdedir.
• Kas güçsüzlüğü
• Yorgunluk
• Değişen ruh hali
• Unutkanlık
• Kilo kaybetmek
• Baş ağrısı
• Görme kabiliyetinizde değişme gibi değişen belirtiler B12 vitamini eksikliği ile ilişkili olabilir. Kendinizde gördüğünüz değişken durumlarda doktorunuza danışarak takip etmeniz en sağlıklı yoldur.

Sağlıklı beslenmek, düzenli spor yapmak ve vücudunuzdaki değişimleri takip etmek aslında birçok sağlık sorununun önüne geçmekte yardımcınız olacaktır. Bu bağlamda b12 vitamininizi yükseltmek için beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmek ya da dışarıdan destek vitamin almak yerinde bir karardır. Bu sayede vücudunuzun sağlıklı bir şekilde fonksiyonlarını yerine getirmesini sağlayabilirsiniz.