Bebeklerde Güneş Kremi Ne Zaman Kullanılmalı?

Bebeklerde Güneş Kremi Ne Zaman Kullanılmalı?

Bebeklerde Güneş Kremi Ne Zaman Kullanılmalı?

Bebeklerde güneş kremi ne zaman kullanılmalı? Bebeklerin cildi yetişkinlere göre çok daha hassas bir yapıya sahiptir. Bu nedenle cilt üzerinde tercih edilen her türlü bakım ürününün titizlikle seçilmesi gerekir. Yeni doğan bebeklerin cildi üzerinde minimum düzeyde ürün kullanılması gerekir. Bebeklerin yaşamının ilk altı ayında güneş kremi kullanımından kaçınılmalıdır. Altı aydan sonra, direkt güneş ışığı altında kalacağı zamanlarda güneş kremi uygulaması yapılabilir. Bebeklerin direkt güneş ışığı altında kaldıkları süre, olabildiğince kısıtlanmalıdır. Ayrıca bu sürenin öğle ve öğleden sonranın ilk saatlerine denk gelmemesine özen gösterilmelidir. Çünkü bu saatler, güneş ışınlarının en güçlü ve yıpratıcı etkilerinin görüldüğü zamandır.
Güneş kremi kullanılmaya başlamasının önerilen zamanı ise, bir yaşından sonradır. Güneş koruyucu kremlerin kullanımı için en ideal yaşlar, bir ila bir buçuk yaşları ve üstüdür.
 

Bebeklerde Güneş Kremi Nasıl Kullanılır?

Bebek güneş kremi ürünlerinin, dışarıya çıkmadan önce uygulanması oldukça önemlidir. Güneş kremlerinin sahip oldukları koruyucu özellikleri göstermeye başlama süreleri, markalar arasında değişiklik gösterebilir. Bu süre, genel olarak yirmi ila otuz dakika olarak bilinir. Bebeklere, güneşe çıkmadan yirmi ila otuz dakika öncesinde, güneş kremi sürülmesi önerilir. Güneş kreminin tekrarlanması da oldukça önemlidir. Belirli bir süre sonunda koruyuculuk etkisi azalacak olan kremler tazelenir. Bebeklerin cildine iki saatte bir güneş kremi sürülmesi, bu tazeleme için yeterli olacaktır.
Suya dayanıklı özellik göstermeyen güneş kremlerinin havuz veya denize girdikten sonra tazelenmesi gerekir. Güneş koruyucu, suya dayanıklı özellik gösteriyor olsa bile, çıktıktan sonra havlu ile kurutulan bebeklerin cilt üzerindeki koruyucu tabakaları silinecektir. Bu nedenle, havuz veya denizden çıkıldıktan ve cilt kurutulduktan sonra, koruyucu kremlerin tekrar uygulanması önerilir.
 

Yetişkin Güneş Kremi Bebeğe Sürülür mü?

Yetişkinlerin kullanımı için tasarlanmış güneş kremlerinin, bebekler üzerinde kullanılmaması gerekir. Bebeklerin cilt dokusu, yetişkinlerden oldukça farklı olduğundan, buna uygun olarak tasarlanmış formülleri bulunan koruyucular kullanılmalıdır. Bebek ve çocuklar için uygun özellik gösteren birçok güneş koruyucu mevcuttur. İlk olarak SPF değeri 30’da olan ürünlerden başlatarak bebeklerin cildinin alışması sağlanabilir. Daha sonra SPF değeri 50 olan güneş koruyucu ürünlere geçiş yapılabilir.
 

Bebek Güneş Kremi Nasıl Olmalı?

Daha önce de değindiğimiz gibi bebeklerin cilt dokusu oldukça farklıdır ve bu nedenle de ciltlerinin ihtiyaç duyduğu unsurlar da farklılık gösterir. Bebeklerin güneş koruyucu kremleri içerisinde bulunan ve oldukça etkili sonuçlar elde edilmesini sağlayan belli başlı unsurlar vardır. Bunlardan bazıları:

- Antioksidan E vitamini
- Avokado özü
- Shea yağı
- Hyaluronik asit

Bebekler ve çocukların cildi üzerinde kullanılan güneş koruyucuların, parfüm benzeri içeriklerinin olmaması gerekir. Güçlü kimyasallar, bebeklerin cildinin pH dengesinin bozulmasına neden olur. Bebeklerin kullanımına uygun güneş koruyucuların bıraktığı mis gibi kokuların temel nedeni içerisinde yer alan, avokado benzeri bitki özütleridir.

DİĞER BLOG YAZILARI