İçerik Detay

Cilt Yağlanmasına Karşı Ne Yapılmalı?

Cilt Yağlanmasına Karşı Ne Yapılmalı?

Cilt Yağlanmasına Karşı Ne Yapılmalı?

Cilt Yağlanmasına Karşı Ne Yapılmalı? İnsan vücudunda tam olarak derinin altında konumlanan yağ bezeleri sebum adı verilen yağ içerikli bir salgı üreterek derinin dış etkenlere karşı korunması, nem dengesinin sağlanması, cildin elastikiyetini sürdürmesi ve derinin beslenmesini sağlar. Ancak kimi zamanlarda ve bölgelerde bu salgı hormonlara bağlı sebeplerden ötürü fazla miktarlarda üretilebilir ve bunun sonucunda da arkasında gün boyu aşırı parlayan, kaygan ve sürekli temizleme isteği uyandıran bir cilt bırakabilir. Bu durum makyajların sabitlenmemesine, diğer cilt problemlerine ya da kötü bir parlak görünüme yol açsa da, dermotolog ve cilt uzmanlarının önerilerinden yola çıkarak cilt bakımınızda yapacağınız bazı değişiklikler cilt yağlanmasına karşı savaş başlatabilir. Aynı zamanda sivilce kremi çeşitleri de bu noktada yardımcıdır.


• Cildinizdeki yağın kapsamlı temizliğini sağlarken aynı zamanda bu yağ birikimi yüzünden dolan gözenekleri, ortaya çıkmaya meyilli sivilce ve siyah noktaları da unutmamalısınız. Bu yüzden yardım alacağınız temizleyici ürünlerde salisilik asit içeriğine yer verebilirsiniz. Salisilik asit gözeneklerde biriken yağların parçalanmasını sağlarken mat bir cilt görünümüne de temel hazırlar.
• Makyaj esnasında kullanacağınız cilt ürünlerini buna uygun seçmeniz de hem parlama hem de aşırı yağlanmanın önlenmesinde etkili olabilir. Yoğun formdaki kapatıcı ve fondöten türevleri gözenekleri daha fazla sebum salgılamak üzere uyarabilmektedir. Bunun yerine bb krem gibi ince yapıdaki cilt ürünleri sizler için çok daha uygun olabilir.
• Cildinizin ölü hücrelerden arınarak rahatlaması ve ekstra pürüzsüzlük sağlaması için peeling uygulamalarından vazgeçmemelisiniz. Haftada 1 kez uygulayacağınız peeling cildinizin ph dengesinin sağlanmasında da önemli bir rol alacaktır.
• Cildinizin yağlı olması demek, nemlendirme ihtiyacının olmadığı anlamına gelmez! Tüm cilt tipleri nemlendirilmeye ihtiyaç duyar. Nemlendirme aşamaları cildin gençliğini koruması ve elastikiyetini sürdürmesi için gereklidir. Bu yüzden de cilt bakım uygulamalarının en sonunda yağlı ciltler için üretilmiş bir nemlendiriciden yardım almalısınız.
• Güneş kremi uygulamalarının yağlı ciltler için de önemli olduğunu unutmamalı, daha sağlıklı bir cilt görünümü için bu adımı mutlaka uygulamalısınız.
• Cilt bakım uygulamalarının dışında vücudunuzdaki yağlanma etkilerini kontrol altına almak için beslenme düzeninde kalıcı değişiklikler yapmak ve çok daha dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek de cilt yağlanmasına karşı kontrol sağlayabilmektedir.


Caudalie Vinopure Akne Karşıtı Arındırıcı Tonik
 

Ciltteki Parlama Nasıl Giderilir?

Ciltteki parlamalar hem erkek hem de kadınlar için en can sıkıcı cilt sorunlarından biridir. Fotoğraflarda kendini belli eden, makyajın kalıcılığını yok eden ve gün boyu cildinizi yapış yapış hissettiren bu durumdan kurtulmak için ise yapabileceğiniz birkaç şey var. Öncelikle cilt temizliğine mutlaka dikkat etmeli ve her gün düzenli olarak cildiniz için kapsamlı bakım uygulamaları oluşturmalısınız. Günlük hayatın içerisinde parlaklığın önüne geçmek için transparan pudralardan yardım almak da bir diğer önlem olabilmektedir. Gün içerisinde işte, okulda, toplantıda ya da randevularda oluşan kontrolsüz parlamaları önlemek için ise parlama karşıtı yağ emici mendillerden faydalanabilirsin.
 

Yağlı Cilt Nasıl Temizlenir?

Yağlı cilt temizliği esnasında ilk dikkat edilmesi gereken, cilt tipini göz ardı etmeden en uygun temizleme ürünlerini ve yöntemlerini tercih etmek ardından da bu yöntemlerin düzenli uygulamalarını sağlayabilmektir. Böylece zamanla sebum kontrolünün iyileştiği de görülebilir. Ancak yağlı ciltler temizlenirken sıcak ya da soğuk sudan uzak durmalı, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa temizleyici jellerden faydalanılmalıdır. Aynı zamanda gün içinde yapılan makyaj uygulamalarını uzun süre yüzde tutmamak da yağlı ciltlerin iyileşmesinde etkin bir rol alır. Bu yüzden makyaj temizliğine dikkat edilmeli, temizlik sonrası bir tonikten faydalanılmalı ve ekstra yağ bazlı nemlendirici ürünlerden uzak durulmalıdır.


Cilt Yağlanmasına Hangi Sabun İyi Gelir?

Doğal içerikli sabunlar çeşitli cilt sorunlarıyla savaşılmasında destekleyici bir tavır sergileyebilmektedir. Cilt yağlanmasında kullanılan sabunlardan bazıları ise kil içerikli sabunlar, defne sabunu, çay ağacı sabunu, kükürt sabunu, aloe vera sabunu, lavanta sabunu ve eşek sütü sabunu olarak sayılabilir. Bu sabun çeşitleri yüz bölgesinde bulunan fazla sebumun arındırılmasını sağlarken aynı zamanda antiseptik özellikleri sayesinde sivilce ve diğer cilt sorunlarının önlenmesine de yardımcı olabilmektedir. Böylece hassas ciltler de arınmış ve yatıştırılmış bir hissiyat ile güvenle kullanabilmektedir.

 


DİĞER BLOG YAZILARI