Probiyotik Hangi Durumlarda Kullanılır?

Probiyotik Hangi Durumlarda Kullanılır?

Probiyotik Hangi Durumlarda Kullanılır?

Probiyotikler, bağırsak sağlığının zayıfladığı durumlarda destekleyici olarak tercih edilebilir. Bağırsaklar psikolojik sağlığa ve bağışıklık sağlığına etkili organlardır.

▪ İshal
▪ Obezite
▪ Anoreksiya
▪ Kabızlık
▪ Antibiyotik sonrası değişen tuvalet alışkanlıkları
▪ Şişkinlik
▪ Bazı bağırsak hastalıklarında doktor tavsiyesi ile tercih edilebilir. Probiyotik gıdaların yanı sıra doktorunuzun uygun gördüğü durumlarda genel sağlığınızı ve bağırsaklarınızın sağlıklı fonksiyonlarını sürdürmesi için takviye probiyotik alabilirsiniz. Bağırsak florasındaki dengesizlik kilo verme – alma, ruh hali, bağışıklık sistemi, emilim ve beslenme sorunları gibi durumlarda yansıyabilir. Bağırsaklarınızdaki yetersiz mikrobiyota kilo vermenize ya da almanıza engel oluyor olabilir. Aynı zamanda düzenli ve sağlıklı dışkılama alışkanlıklarında bağırsak floranız oldukça önemlidir.

Enterogermina Yetişkin Probiyotik 20 Flakon.


Probiyotik Nedir?

Probiyotikler bağırsak sağlığında gerekli ve etkili bakterilerin genel adıdır. Bağırsak florası denilen sağlıklı bağırsak çevresinde bulunması genel sağlığı da etkileyen canlılardır. Vücut için faydalı ve olumlu etki gösteren bu bakteriler bağırsaklarınızda yaşar. Ürettikleri moleküller ve çeşitli besinlerin yıkımına yaptıkları destekle bağışıklık ve bağırsak sağlığınızı destekler. Probiyotik gıdalara birkaç örnek verecek olursak;

1. Ev yapımı yoğurt
2. Kefir
3. Lahana turşusu
4. Salatalık turşusu
5. Tarhana çorbası
6. Ayran
7. Peynir
8. Boza
9. Şalgam suyu
10. Fermente edilmiş soya ürünleri (Natto, tepme, miso gibi Japon mutfağına has gıdalar) sıralayabiliriz.

Prebiyotik ve Probiyotik Arasındaki Fark
Probiyotiklerden söz ediyorken sıklıkla karıştırılan prebiyotiklere de değinmeden olmaz. Probiyotikler canlı bakteriler iken prebiyotik, o bakterilerin yaşaması için gereken ortamı destekleyen gıdalara denilir.

Probiyotiklerden en yüksek verimi almak için beraberinde prebiyotik gıdalar kullanmak ve düzenli kullanımı sürdürmek önemlidir. Prebiyotik gıdalar, düzenli tüketimde bağırsağınızda yaşayan sağlıklı bakterilerin varlığını sürdürmesine destek olur.

A. Tam tahıllı ürünler (Tam buğday, kepek, karabuğday, çavdar, yulaf vb.)
B. Yağlı yemişler (Ceviz, badem, fındık, fıstık, keten tohumu, çiya tohumu)
C. Kuru baklagiller (Nohut, fasulye, mercimek)
D. Mevsiminde tüketilen taze meyve ve sebzeler gibi hayatımızda sıklıkla tükettiğimiz gıdalar örnek verilebilir.


Bağırsakta Probiyotik Eksikliği Nasıl Giderilir?

Probiyotik eksikliği herkeste farklı şekilde kendini gösterebilir. Farklı belirtiler değişen hastalıklarla ilişkilendirilebileceği gibi direkt olarak eksikliği de düşündürmeyebilir. Bu sebepledir ki sağlıklı vücudunuzu desteklemek için düzenli olarak probiyotik gıdalar ve takviye alabilirsiniz.

Sağlıklı ve düzenli beslenmenin yanı sıra kolay ve hızlı etki gösteren probiyotik takviyeler alarak çözümleri destekleyebilirsiniz. Çocuklar ve yetişkinler için probiotik çeşitlerini bulabileceğiniz gibi tatlandırılmış formülleriyle hızlıca tüketebilirsiniz. Enterogermina, NBL, Zadevital, Neptün, Bactoblis, Wellcare, Symbiosys, Probest ve Nutraxcin gibi profesyonel ve kaliteli markaların ürünleriyle aradığınız etkiyi yakalayabilirsiniz.

Düzenli dengeli beslenme, egzersiz yapma ve yeterli uyku almayla vücut sağlığınızın desteklenmesini sağlayabilirsiniz. Vücudunuzun ihtiyaçlarına özel ürünlerle sistem fonksiyonlarınızın sağlıklı dengesini korumak sizin elinizde!

 


DİĞER BLOG YAZILARI